Endelig er første utgivelse med Lystjazzensemblet tilgjengelig. Arild Jensen, Tor Egil Kreken og Espen Bergo har spilt sammen siden slutten av 90-tallet, og ble oppfordret til å gjøre denne innspillingen for flere år siden. Dette er musikk med en tydelig nordisk identitet, som spenner fra billedskapende lyrisk jazz til mer etniske preget og groovebaserte strekk. Arild liker å beskrive musikken som skranglete vakker. Låtene bygger rundt Arilds gitarbaserte komposisjoner med forseggjorte arrangement, der følelsen av samspillet i trioen dominerer. De har med Jo Asgeir Lie på trekkspill på en av låtene, og instrumenteringen varieres på flere av sporene med bruk av ulike gitarer, banjo og piano.

Tor Egil kreken (kontrabass, banjo) har medvirket på en rekke CD-innspillinger og arbeidet med mange størrelser i norsk musikkliv. Han var en av medlemmene i den eksperimentelle jazzrockgruppa “Shining”, spilt med Odd Nordstoga, Marit Larsen, Eivind Aarset etc. Nå bruker han mye av energien sin på trioen «Darling West», som vant Spellemannpris i 2017.

Espen Bergo (slagverk/perkusjon) er en mye brukt slagverker med et stort spenn i uttrykk og kreativ spillestil. Han har gjort mange innspillinger og konserter i ulike sjangre, og har i konsertsammenheng samarbeidet med ulike navn som Nils Einar Vinjor, Alexander Rybakk og Eldar Vågan. Han har bl.a medvirket på på den siste plata til Jonas Fjeld & Chatham County.

Innspillingen er gjort av Tor Magne Hallibakken, en høyt aktet tekniker og produsent innen folkemusikk og jazz. Innspillingen har et varmt, nært og luftig lydbilde. Albumet er gitt ut på Hot Club Records, som en streaming utgivelse.