Arild Jensen

INTRODUKSJON

Arild er utdannet fra Østlandets musikkonservatorium, med klassisk gitar som hovedinstrument. Han har tilleggsutdanning i musikkformidling, og et ekstra år med fordypning i hovedinstrument og komposisjon. 2013/2014 studerte han filmmusikk-komposisjon på Høgskolen i Lillehammer sammen med komponistene Tormod Tvete Vik, Kjetil Bjerkestrand, Gisle Kverndokk og Mark Candasamy I tillegg til musikk har Arild studert foto ved Høgskolen i Bergen.

Arild har laget musikk til flere TV- og dokumentarfilmer og konsertmusikk for ulike instrumentalister og varierende besetninger.

BAKGRUNN OG UTDANNING

Arild Jensen født 01.12.1968, Drammen, fikk pianotimer av sin mor som barn. Arild tok også timer i klassisk gitar med gitaristen Martin Haug til han ble 18 år. Da han var 17 fikk han en talentpris som komponist av Drammens Tidene. På denne tiden fikk han sitt første komponistoppdrag for en teatergruppe i Drammen med en musikal. Etter videregåendeskole med musikklinje startet han på Østlandets musikkonservatorium i Drammen og senere i Oslo. Han var en talentfull student som holdt flere konserter i ungdomsårene, som solist og som innleid musiker med orkestre, band og korps.

Arild var også musiker og arrangør for vokalgruppa «Singers ad lib» som kom til finalen i Talentiaden på NRK i 1994, og opprådde under tenning av den olympiske ild på et TV show på NRK 1994. I studietiden var Arild aktiv som gitarist, pianist og bassist og spilte med flere storband og band.

Arild flyttet til Ål i Hallingdal for å arbeide som rektor på Ål kulturskole, og senere på Gol videregående med musikk- og mediefag. I tillegg til freelancevirksomhet som komponist og musiker, er han ansatt som gitarpedagog ved Gol kulturskole.